Feestelijke kindertraktatie: cupcakes versieren
Feestelijke kindertraktatie: cupcakes versieren
Leuke activiteit voor een kinderfeestje en makkelijk te maken
Benodigdheden
Basisrecept voor 10-12 cupcakes:
- 125 g suiker
- 125 g ongezouten roomboter
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- Cupcake vormpjes (zie tip)
- Mixer
Voor de choco loco versiering: bedacht door Femke’s zoontje)
- Chocoladepasta
- Chocoschelpen (ontbijtschap)
- Chocolaatjes of choco koekjes*
- Dr. Oetker Regenboogfantasie
*In dit recept worden choco kerstballen gebruikt. Ook yummy; Maltesers, Oreo koekjes, paaseitjes, pindarotsjes of (Tiny’s) Tony’s Chocolonely
Tip: in plaats van cupcakes maken from scratch kun je ook kiezen voor een cupcakemix. Die van AH is inclusief cupcakevormpjes. Je voegt alleen 100 g roomboter en 2 eieren toe.
Zo maak je het

- Laat de boter, melk en eieren op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de papieren muffinvormpjes over een bakplaat.
- Klop de boter met de suiker licht en luchtig met de mixer op gemiddelde snelheid.
- Voeg nu tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel toe.
- Voeg tenslotte de melk toe en mix nog 1 minuut door. Het beslag is nu klaar.
- Vul de vormpjes tot 2/3 met een eetlepel en gebruik een 2e eetlepel om het beslag van de lepel te halen.
- Bak de cupcakes 15-20 minuten in de oven.
- Prik met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Er blijft dan geen beslag aan de prikker kleven.
- Laat goed afkoelen alvorens te versieren.
Versieren: - Doe een goede lik chocoladepasta op de gehele bovenkant van de cupcakes.
- Versier de cupcake met 1 grote of meerdere kleine chocolaatjes.
- Bedek de bovenkant van de chocolaatjes ook met chocoladepasta.
- Versier de rand en bovenkant met de choco schelpjes en regenboogfantasie
Smikkelen maar!